out
Pulpo cocido A Pulpeira | Octupus_2 tentakels
- PRODUCT: Gekookte octopus
- SOORT: Octopus vulgaris
- GEWICHT: 250 tot 275 gram
- MERK: A Pulpeira
- GLUTENVRIJ
- GEEN CONSERVERINGSMIDDELEN
Description
Pulpo octopus tentakels
2 Patas de pulpo cocido ‘a Pulpeira’, 2 gekookte octopus tentakels gekookt en in eigen sap vacuüm verpakt. Juist dit sap zorgt ervoor dat het product alle smaak, geur en textuur van de octopus behoudt. Het bedrijf a Pulpeira zijn pioniers in het sous vide koken van octopus in zijn eigen sap. Een prachtig product, zeer geschikt in de Spaanse keuken. Elke verpakking heeft 2 gekookte tentakels op sap, weegt circa 250 tot 275 gram en is klaar voor gebruik. Vacuüm verpakte octopus die smaakt alsof hij thuis vers gekookt is.
Een Octopus valt onder de inktvis-achtige met acht armen [tentakels]. Deze dieren kunnen zich makkelijk nestelen in allerlei spleten om zo op zoek te gaan naar voedsel of een schuilplaats. Een Octopus heeft geen intern skelet en haar zuignappen bevinden zich slechts aan één kant van haar tentakels. Bereid je het rauwe vlees niet op de correcte wijze dan is het te taai om te eten. Deze Pulpo, octupus tentakels per 2 verpakt, van a Pulpeira zijn al gekookt dus daar hoeft u zich geen zorgen meer over te maken. In Nederland koop je deze pulpo ‘a Pulpeira’, per 2 tentakels verpakte gekookte octopus, bij Spaanse boodschappen by Alegre Import.
Serveersugesties
Culinair gezien is een Octopus een ware delicatessen in de landen rondom de Middellandse zee. In Spanje kent men vele traditionele gerechten met deze weekachtige. Het meest bekend is wellicht Pulpo a la Gallega. Plakjes Octupus geserveerd op schijfjes aardappel en afgemaakt met Pimiento de la Vera en olijfolie.
A Pulpeira
Het bedrijf is gevestigd in Ourense. Een klein stadje in het centrum van Galicië. De pulpeira-traditie is nauw verbonden met de geschiedenis van het cisterciënzerklooster van Oseira (San Cristovo de Cea, Ourense). In de 18e eeuw begonnen de monniken van Oseira met het op ‘Galicische wijze’ koken van de octopus, afkomstig uit de Galicische Rías Baixas. Zij waren degenen die het recept voor ‘pulpo á feira’ (octopus op Galicische wijze) leerden aan de vrouwen van Santa María de Arcos (O Carballiño). Deze vrouwen vergaarden beetje bij beetje de kennis om vervolgens veemarkten te bezoeken en in koperen ketels de octopus te bereiden. Inmiddels koken ze bij A Pulpeira al meer dan 100 jaar octopus volgens oud recept. Op dit moment hebben ze een moderne draai gegeven middels een innovatieve techniek om de op Galicische wijze gekookte octopus te kunnen verkopen.
Productinformatie
Ingrediënten: Octopus vulgaris
Voedingsinformatie per 100 gram:
Energie: 369 Kj | 88 Kcal
Vet: 1 gram | waarvan 0,2 gram verzadigde vetten
Koolhydraten: 2,1 gram | waarvan 0,5 gram suikers
Eiwitten: 20 gram
Zout: 1 gram
Bron: Frigorificos Arcos, S.L.
Productinformatie zoals verschijnt op onze website kan tussentijds door de fabrikant worden aangepast. Spaanse boodschappen by Alegre Import is niet verantwoordelijk voor eventuele verschillen welke verschijnen op de fysieke verpakkingen.
Additional information
Gewicht | 0,3 kg |
---|
There are no question found.
Rating & Review
There are no reviews yet.